FUCHKAN SYNTY
Matkustipa vuonna 2003 eräs suomalainen nainen anoppilaansa Bangladeshiin. Illan tullen lähdettiin basaariostoksille ja ostosten lomassa syömään. Suomi-miniän eteen kannettiin paletti paikallista sormiruokaa, fuchkaa. Fuchka vei miniän sydämen, mutta kului jopa 12 vuotta ennen kuin hänen ajatuksensa fuchkien tuomisesta Suomeen otettiin todesta. Tarvittiin rohkea, ennakkoluuloton ja työtä pelkäämätön yrittäjä. Bangladeshilainen yliopisto-opiskelija Rocky näki mahdollisuutensa ja toteutti unelmansa omasta ravintolasta kaukana kotimaastaan – perisuomalaisessa Oulussa!
Suomalaisille tuntemattoman uuden ruokatuotteen kehittely ja lanseeraus oli haastava projekti. Kaikki oli aloitettava alusta. Kotimaassa Bangladeshissa kukaan ei valmistanut fuchkia kotona, joten apua ei ollut odotettavissa fuchkan kotimaastakaan. Fuchkakuorien tuotannon harjoitteluun kului puoli vuotta. Vaikeinta oli sopivan rapeusasteen saavuttaminen. Lopulta päästiin maaliin! Tärkeänä apuna tuotekehittelyssä toimi Oulun Palvelualan Opiston monikansallinen talouskouluryhmä.
Fuchkan ovet avattiin vuoden 2015 alussa erilaisia makuelämyksiä metsästäville oululaisille, jotka tulivatkin sankoin joukoin tutustumaan tavanomaisesta poikkeavaan ravintolaan. Vuonna 2020 Fuchka on oululaisille jo vakiintunut käsite ja saavuttanut uskollisen asiakaskuntansa. Fuchkaa on rakennettu yksissä tuumin asiakkaiden kanssa, ja kaikki asiakkaidemme vinkit ja toivomukset ovat olleet hyvin tärkeitä.
Tervetuloa jälleen tai aivan ensi kertaa nauttimaan rakkaudella valmistettua Fuchka-ruokaa!